MKB actionarul strategic al Romexterra Bank

Acasa > Forum > Stiri / Noutati > MKB actionarul strategic al Romexterra Bank
 1.  Postat de contabilitate septembrie 2006

  Cu mai mult de o saptamana inaintea expirarii ofertei transmise tuturor actionarilor Romexterra Bank, MKB Bank si-a asigurat 50% plus o actiune, conditie minima necesara pentru a deveni actionarul strategic al Romexterra Bank, anunta institutia intr-un comunicat de presa receptionat de www.SMARTbank.ro.

  Tranzactia s-a derulat conform asteptarilor, astfel MKB Bank, a treia mare banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania), va deveni actionar majoritar al Romexterra Bank pana la inceputul lunii octombrie 2006.

  Ceilalti actionari ai Romexterra Bank mai au la dispozitie o saptamana pana la expirarea ofertei in data de 23 septembrie 2006 pentru a accepta oferta si a vinde actiunile in aceleasi conditii anuntate anterior.

  Aflata pe un trend ascendent, Romexterra Bank are in prezent o cota de piata de 0,8%, iar prin achizitia actiunilor, actionarul majoritar MKB Bank intentioneaza cresterea semnificativa a cotei de piata a bancii pana in anul 2010. Astfel, clientii actuali si potentiali vor beneficia de diversificarea ofertei de servicii si produse, precum si de dobanzi competitive.

  MKB Bank urmareste o dezvoltare teritoriala in conformitate cu strategia pe termen lung a Romexterra Bank. MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivelul intregii tari, iar ca o consecinta directa, banca va putea deservi in timp 70.000 clienti corporativi, inclusiv IMM-uri, cat si 700.000 clienti persoane fizice.

  Strategia pe termen mediu si lung a MKB Bank urmareste atingerea unei cote de piata de cel putin 5,5-6,0%. MKB Bank va finanta achizitia prin majorarea capitalului social si prin imprumuturi subordonate, procese aflate in derulare.  Sursa: SMART bank - SmartBank ©