E-informatii legate de cazierul fiscal - catre Registrul Comertului

Acasa > Forum > Stiri / Noutati > E-informatii legate de cazierul fiscal - catre R...
 1.  Postat de contabilitate octombrie 2006


  Asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte certificatul de cazier fiscal când solicita înregistrarea în Registrul Comertului, intrucat informatiile înscrise în cazierul fiscal vor fi transmise electronic de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP), a anuntat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, citata de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

  Guvernul a aprobat un proiect de lege care modifica si completeaza OG nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal. O alta modificare stipulata în actul normativ vizeaza organizarea si gestionarea cazierului fiscal la nivelul administratiilor fiscale.

  Astfel, la nivelul Ministerului Finantelor Publice se organizeaza cazierul fiscal national, în care se tine evidenta contribuabililor din toata tara. La nivelul unitatilor teritoriale competente din teritoriu si cele sase sectoare ale Capitalei se organizeaza cazierul fiscal local, în care se tine evidenta contribuabililor care au domiciliul fiscal în raza teritoriala a acestora.

  Aceasta masura a fost luata pentru a descongestiona activitatea structurilor de gestionare a cazierului fiscal si va duce implicit la diminuarea perioadei de eliberare a acestor certificate. Pentru eliberarea certificatului de cazier fiscal în regim normal, precum si pentru transmiterea electronica a informatiilor din cazierul fiscal, se va percepe o taxa de 5 lei noi, acesta putând fi eliberat si în regim de urgenta, de la 5 la maxim 2 zile lucratoare, contra unei taxe de urgenta de 100 lei noi.

  Instantele judecatoresti si celelalte organe competente sa constate faptele care se inscriu in cazierul fiscal si sa aplice sanctiuni sunt obligate, conform noilor prevederi, sa transmita organului fiscal competent în gestionarea cazierului fiscal toate deciziile ramase definitive si irevocabile referitoare la sanctionarea faptelor care se înscriu în cazierul fiscal.

  In cazierul fiscal se tine evidenta contribuabililor, persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatiilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara.  Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©