Firmele romanesti vor fi sprijinite sa investeasca pe piata irakiana

Acasa > Forum > Stiri / Noutati > Firmele romanesti vor fi sprijinite sa investeas...
 1.  Postat de contabilitate octombrie 2006


  Ministrul roman delegat pentru comert, Iuliu Winkler, si ministrul afacerilor externe din Irak, Hoshyar Zebari, au convenit sa intensifice actiunile de sprijinire a firmelor românesti pentru intrarea pe piata irakiana si participarea la programul de reconstructie a acestei tari, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului citat de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

  "Reactivarea comisiei mixte bilaterale de cooperare economica si tehnica, semnarea unui nou acord de cooperare economica si tehnica si organizarea unor misiuni economice vor da posibilitatea companiilor românesti sa se implice în proiectele de reconstructie din Irak", a spus Iuliu Winkler.

  Acesta a înaintat delegatiei irakiene o lista cu propuneri privind domeniile viitoare de cooperare pe linia schimburilor comerciale, care vizeaza realizarea de exporturi de echipamente, componente si piese de schimb, constructia de obiectivele complexe construite anterior în Irak, participarea la reconversia productiei militare, prin implicarea fortei de munca disponibilizate ca efect al restructurarii industriei românesti de profil, livrarea de utilaj petrolier, piese de schimb, echipamente si alte marfuri destinate acestui sector.

  Conform statisticilor, schimburile comerciale romano-irakiene au înregistrat o continua crestere pe parcursul ultimilor trei ani, de la 9,76 milione dolari in 2003, la 17 milioane în 2004, respectiv 45,7 milioane dolari în 2005.  Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©